Reserveer
Tip:4 De 7 Gouden Voedingstips van Personal Training Paintsil uit Arnhem | PTPaintsil nieuws
 

Tip:4 De 7 Gouden Voedingstips van Personal Training Paintsil uit Arnhem

« Terug naar archief  |  Publicatiedatum: Vrijdag 10 Augustus 2012

Tip:4 De 7 Gouden Voedingstips van Personal Training Paintsil uit Arnhem

 

De 7 Gouden Voedingstips

Tip 4: Eet ‘levend’ voedsel

Onder ‘levend’ voedsel wordt hier verstaan, voedingsmiddelen die zo dicht mogelijk bij de natuur staan en naast energie ook veel essentiële voedingsstoffen bevatten zoals vitaminen en mineralen. Eet dus zo min mogelijk geraffineerde voedingsmiddelen zoals witbrood, witte rijst en witte pasta en vervang deze voedingsmiddelen door volkorenbrood, zilvervliesrijst en volkoren pasta. Voedingsmiddelen die minder bewerkt zijn worden langzamer door het lichaam opgenomen. Dit verhoogt niet alleen het thermische effect van voeding, maar zorgt ook voor een geleidelijkere toename van het bloedsuikergehalte en een langer verzadigd gevoel. Dit voorkomt weer een overreactie van de afgifte van insuline, waardoor het bloedsuikergehalte minder snel daalt naar het niveau dat men weer honger krijgt. De snelheid waarmee voedingsmiddelen het bloedsuikergehalte laten toenemen wordt de glycochemische index (GI) genoemd. Voedingsmiddelen met een hoge GI index doen het bloedsuikergehalte sneller stijgen dan voedingsmiddelen met een lage glycochemische waarde. Nu hebben minder geraffineerde voedingsmiddelen over het algemeen een lagere GI waarde.

Een andere richtlijn die men kan hanteren om de kwaliteit van het voedsel te beoordelen is om te analyseren hoe lang een voedingsmiddel houdbaar blijft. ‘Levende’ voedingsmiddelen bederven veel sneller. De meeste voedingsmiddelen die langer dan een week houdbaar zijn vallen niet meer onder ‘levend’ voedsel.

Biologische voeding

De kwaliteit van de voeding van de mens wordt bepaald door de kwaliteit van de voedingsstoffen die de planten en dieren binnenkrijgen. Tegenwoordig worden veel groenten bespoten en wordt de grond waarin de planten groeien bemest. Dit zorgt ervoor dat de groenten sneller groeien en er beter uit zien in de ogen van de consument. Deze kunstmatige hulpmiddelen zorgen er wel voor dat de micro-organismen in de grond verminderen. Deze micro-organismen zijn van essentieel belang voor de kwaliteit van de planten en de groenten. De dieren eten de planten en de mens eet de planten en de dieren. De mens begeeft zich zoals men dat noemt op een hoger niveau binnen de voedselketen. Als de mens dus de groei van planten en dieren kunstmatig beïnvloedt zal dit zijn uitwerking hebben op de vitaliteit en het energieniveau van de mens. Dit is ook de reden dat steeds meer mensen kiezen voor biologische voedingsmiddelen. Dit zijn groenten die afkomstig zijn van bodem die onbespoten is en kunstmatig bewerkt wordt. Er bestaat ook biologisch vlees, dit is afkomstig van dieren die gevoed worden met biologische groenten.

Ik ben van mening dat het voor veel mensen nog een te grote stap is om alleen maar biologische voedingsmiddelen te consumeren. Tevens zijn deze voedingsmiddelen ook wat duurder wat de drempel verhoogt om ze te kopen. Echter, ik zie dat het aanbod van deze voedingsmiddelen steeds groter wordt en het dus steeds makkelijker wordt om ze te kopen. Ik raad mensen daarom aan om, waar mogelijk, te kiezen voor biologische voedingsmiddelen. Allereerst is het natuurlijk al een vooruitgang als mensen kiezen voor minder bewerkt voedsel.

Lawrence Paintsil

Personal Training Paintsil Arnhem
Gewichtsconsulent

 

 

Nieuws

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!Openingstijden

Ma / Di / Wo / Do / Vr :

09:00u tot 11:00u en 18:00u tot 21:30u

Di & Za : Bootcamp

Zo 9:15u - 11:45u

Tijdens vakantie en feestdagen hebben 
wij aangepaste openingstijden.
Dit staat aangegeven op het lesrooster.